socha sv. Jana Nepomuckého

Polychromovaná socha světce stojící na barokním zdobeném datovaném soklu se nachází na návsi v parčíku pod kostelem sv. Jana Křtitele pod mohutnými listnáči. Na dvoustupňové kamenné základně (schodech) se nachází mohutný pilířový sokl s kónicky ukončenou patkou (završena zvonovnicí) a na třech stranách přesahující vyloženou bohatě profilovanou římsou, která obíhá pouze tři strany soklu. Zadní strana je hladká. Boky soklu jsou ze tří stran zdobeny rytými rámy s ujmutími rohy. V rámu na čelní straně je rytý letopočet 1742. Ze soklu vyrůstá poměrně vysoký tvarovaný postament sochy světce členěný výžlabky a oblouny. Kamenná plastika sv. Jana Nepomuckého z konce 19. století stojí v mírně esovitém postoji, vybočená vlevo. Světec je oděn v obvyklé kanovnické roucho s biretem na hlavě. V lokti ohnutých rukou drží kamenný krucifix, ke kterému má směrem doprava lehce skloněnou hlavu. Roucho volně splývá v mírně zvlněných, vertikálních záhybech. Celá socha je polychromovaná.