městský dům

Barokně klasicistní dvojdům na starších základech z poloviny 16. století. Oba domy mají jednotnou fasádu členěnou sedmi okenními otvory s historizující profilovanou šambránou, přímou nadokenní římsou s konzolkami, respektive štukovou suprafenestrou s maskaronem a podokenní římsou se štukovou rozvilinovou výzdobou. Průčelí člení úzká profilovaná kordonová římsa, hladká obdélná podstřešní římsa, mezi okny čtveřice sdružených lizen. V přízemí pět arkád loubí, zaklenutého křížovou hřebínkovou klenbou, arkády loubí opatřeny stuhovými šambránami s profilovaným hlavním klenákem. Spojené domy jsou postaveny na obdélném půdorysu s průběžným průjezdem na levé straně dispozice (dům čp.77). Průjezd plochostropý, původně s trámovým stropem, rozdělený širokým valeným pasem. Na dvorním průčelí v patře vysazená pavlač. Prostory přízemí zaklenuté plackami do pasů a valenými klenbami s trojbokými a pětibokými výsečemi. Valeně zaklenuté sklepy. Střecha mansardová sedlová, na straně k čp.76 zvalbená. Z nádvorního průčelí vybíhá na pravé straně dispozice (původně dům čp.77) krátké patrové křídlo s pultovou střechou, v přízemí trámový strop. Ve dvoře za domem čp.78 přistavěna na obdélném půdorysu patrová sýpka z 2. poloviny 19. století s výraznou cihlovou podstřešní římsou a pultovou střechou. V přízemí segmentová klenba do pasu. Areál uzavíral objekt stájí na obdélném půdorysu, zbouraný v souvislosti s výstavbou nákupního střediska, na jeho místě novodobý přístavek bez památkové ochrany.