kostel Panny Marie s kaplí sv. Vojtěcha

Jednolodní orientovaný kostel s obdélnou lodí zaklenutou třemi poli křížové žebrové klenby, jejíž žebra dosedají na konzole po obvodě lodi. Na východě na loď navazuje zúžený presbytář s pětibokým závěrem, který je sklenut jedním polem křížové žebrové klenby a paprsčitým závěrem. Klenba dosedá na konzole. Podél severní stěny presbytáře je umístěna obdélná sakristie zaklenutá dvěma poli křížové klenby. Před západní průčelí je předsazena hranolová třípatrová věž, v jejímž podvěží je předsíň sklenutá křížovou klenbou. Podél severní stěny věže je umístěn přístavek se schodištěm vedoucím do věže. Nad lodí i presbytářem se dochoval vaznicový krov s vrcholovou vaznicí podepřenou svislým sloupkem s pásky.