boží muka

Čtyřboký sokl na čtvercové základně s rytými rámy. Na jeho přední straně vyryta iniciála IGS a datace 1766. Na soklu stojí čtyřboký sloup s vybraným nárožím, ukončený římsovou hlavicí. Na ní je umístěna čtyřboká kaplice uzavřená ze tří stran kovanou mřížkou. Boční mříže jsou zasklené. Kaplice zdobená při horním okraji rytým volutovým rámem je zastřešena nízkým komolým jehlanem završeným koulí. Ve vrcholu se nachází ozdobný kovaný kříž. Podle EL bylo uvnitř kapličky polychromované barokní sousoší svaté Trojice. Dostupná literatura uvádí, že v kapličce bývala dřevěná soška Krista v okovech. (Ta byla v roce 1964 odcizena, pachatelé byli později zjištěni a soška nalezena. Originál byl uložen v Třešti v muzeu a do kapličky byla umístěna její kopie. I ta byla ale později ukradena).