venkovská usedlost

Trojstranná štítově orientovaná usedlost za západním okraji vsi. Na pravé straně dispozice obytné stavení s trojúhelným štítem zdobeným čtyřmi obloučkem propojenými pilastry, na pilastrech štukový motiv zavěšeného věnečku, ve vrcholu štítu kvadrilob s letopočtem 1876. Propojené pilastry člení i průčelní stěnu obytného stavení, na pilstrech motiv srdíčka. Na protilehlé straně dispozice jednoduchá přízemní sýpka s hladkým trojúhelným štítem, dnes přestavěna na otevřenou kolnu. Sýpka a obytné stavení je propojeno hladkou ohradní zdí ve výši korunní římsy obytného stavení, uprostřed segmentový vjezs uzavřený dvoukřídlými vraty, vpravo zřejmě upravovaná obdélná branky. Na sýpku navazuje pilířová kolna se dvěma vjezdy a krátký objekt chlívků. Východní stranu dvora ukončují uskočené prasečí chlívky. Na obytné stavení navazují rozlehlé chlévy s stavebně oddělená maštal, oba prostory zaklenuté vysokou plackovou klenbou do segmentových pasů. Dvůr příčně uzavírá stodola z konce 19. století s cihlovými skládanými průduchy ve štítě a průjezdem mimo osu. Stodola je na ostatní objekty navázaná pouze nárožím, na nádvorní straně tři mohutné opěráky