mariánský sloup

Na čtvercovém základu 3 x 3 metrů se nachází třístupňový podstavec. Spodní stupeň je vysoký asi 15 cm a široký 30 cm a je stažen kramlemi. Na stupni se nachází čtvercový podstavec vysoký asi 45 cm, který je složený ze dvou odstupňovaných částí. Na podstavci stojí cca 1,20 m vysoký kvádr čtvercového půdorysu o hraně 80cm. Na všech čtyřech stranách jsou profilovaná zrcadla. Kvádr je ukončen profilovanou římsou, na které se v hranatém podstavci tyčí kruhový sloup. V přední dolní části sloupu je umístěna ozdobná železná konzola. Sloup je vysoký asi 3 m a ukončený je čtvercovou profilovanou hlavicí, na které stojí v životní velikosti socha P. Marie (Immaculata). Na čelní (západní) straně plintu vrcholového sousoší je ve vpadlém poli vtesaný letopočet 1880. Socha P. Marie frontálně stojící na drakovi (hlava draka mezi pařáty na přední straně sousoší nad letopočtem), je v mírném kontrapostu,se zatíženou pravou nohou. Hlavu má lehce zakloněnou a ukloněnou k levému rameni, ruce sepjaté na hrudi. P. Marie je oděna do dlouhého spodního šatu a rozevřeného pláště v horních partiích překrytého dlouhou, pod pás po zádech splývající, mírně po stranách rozevlátou, rouškou, spolu s pláštěm obalující ramena a přitisknutou pažemi k tělu. Kolem hlavy má kovovou kruhovou svatozář s dvanácti šesticípými hvězdami.