boží muka

Boží muka situovaná v místě bývalého městského popraviště se dnes nachází v panelovém sídlišti v ulici Stínadla. Na betonovém čtvercovém základu stojí čtyrboká základna, z které vyrůstá hranolový sloupek se skosenými hranami ukončenými přeseknutými splávky, horní splávek je již součástí nízké krychlové hlavice, na jejíž završující římse spočívá kaplice s půlkruhově zaklenutými mělkými nikami na třech stranách, obvyklý nápis na zadní straně kaplice není patrný. Kaplice je završena vyloženou římsou, z níž vyrůstá jehlan stříšky s robustním kamenným křížem s rozšiřujícími břevny. Na boční straně hlavice nad nikou je vyrytý letopočet. 1648. Boží muka jsou na dvou místech pod hlavicí stažena kramlí.