Deymova hrobka

Klasicistní hrobka rodu Rod Deymů se nachází na místním hřbitově. Hrobku nechal postavit baron Hugo Braedy po smrti své manželky Christiny Deymové (1821). Zděná kaple zastřešena sedlovou střechou je obdélného tvaru, vpředu otevřena hlubokou nikou. Oblouk přesahuje střechu a tvoří štít. Po stranách jsou předsazeny 3/4 sloupy, ukončené kamennými koulemi. V nice je umístěna náhrobní deska s trojúhelníkovým završením. Ve vrcholu desky se nachází reliéfně provedená hraběcí korunka, pod kterou jsou alianční erby. Na pravém erbu je znázorněna husa, stojící na pahorku (rod Deymů), na levém ruka ukazující na slunce (rod Bradyů). Pod erby se nachází hůře čitelný německý majuskulní nápis: "Hier ruht Grafin/ Christina Braedy-Deym/Stern=Kreutz=Ordens Dame/gestorben/den 5ten Juni 1821/Die Verklaerte starb/wie Sie lebte in sanfter Seelenruhe/als Tochter und Gattin/ ein Muster der/Tugend und Zärtlichkeit/Ihr Andenken zu Ehren/von ihrem Gemahl den Feldzeigmeister/ Baron Braedy/ errichtet". Před hrobkou se nachází jednoduché oplocení, skládající se z hranolových sloupků okoseně zakončených, mezi nimiž se nachází železná litá mříž s bodci. V ohradě jsou umístěny tři malé náhrobky trojúhelníkově zakončené. Před hrobkou se nachází vzrostlý listnáč.