venkovská usedlost

Okapově orientovaný objekt s valbovými střechami s mírným ustoupením fasády, přibližně ve středové části, s půlkruhově zaklenutým vjezdem do dvora. Fasádu prolamuje pět okenních os a asymetricky umístěný hlavní vjezd, který je zdoben supraportou. Pod trojúhelníkovým frontonem je umístěna kartuše s číslem popisným a od ní jsou směrem do stran zavěšeny festony s motivy ovoce, zakončené stuhami. Pod kartuší datováno 1908. Dvoukřídlá původní masivní vrata s hvězdicovým motivem nesou letopočet 1790. Obytná část orientovaná do ulice je rozdělena průjezdem na výměnek a hlavní obytnou část objektu. Obě tyto části jsou podsklepeny. Uliční průčelí prolamují i dvě sklepní větrací okýnka. Pětice oken je lemována profilovanou šambránou se středovým profilovaným klenákem, bílé šambrány přecházejí v podokenní profilované bílé římsy. Nároží objektu, tedy včetně těch při středu u vjezdové části, jsou bosována. Středová část s průjezdem, která je oproti bočním stranám mírně ustoupena je prolomena jedním menším čtyřtabulkovým oknem, které kromě šambrán lemuje i dvojice lizén a pod oknem je umístěna dvojice diamantových psaníček. Soklová část je od hladké světle zelené fasády oddělena profilovanou římsou.