vilový rodinný dům

Přízemní dům na obdélném půdorysu s asymentricky umístěným předsazeným jednoosým patrovým rizalitem. Všeobecně je jedná o klasicky okapově orientovaný dům. V přízemní části je o svém obvodu členěn nízkou podezdívkou, vymezenou profilovanou soklovou římsou. Fasáda přízemní části domu je dvouosá s pravoúhlými okny nepravidelného tvaru v šambráně s geometrizujícím tvaroslovím šambrán a parapetů. V ose domu je umístěn ve střeše trojúhelníkový štít, završený věžičkou s báňovitou střešní konstrukcí. Plocha štítu je pročleněna pravoúhlým oknem. Rizalit na pravé straně dispozice domu je v přízemní partii otevřen širším pravoúhlým trojdílným oknem, v patře pak dvoudílným pravoúhlým oknem, v záklenku lichoběžníkovým. Fasáda rizalitu i zbývající části domu je bohatě členěna v duchu geometrizující secese, využívající kontrastů hladkých a ve středu rámců v přízemí mezi okny pak zdrsněné omítky. Výrazným barevným akcentem se pak stává využití barevné keramické mozaiky, především ve středních částech fasády. Štít rizalitu je završen předsazenou střechou s valbičkou a s dřevěným zavětrováním. Z dvorní strany domu tvoří součást domu přisazená prosklená veranda, komunikační na ose dům - zahrada. Interiér je řešen jako dvojtrakt, přičemž se zachovaly prvky původní truhlářské práce. materiál: cihla, omítka, dřevo, pálená taška