sousoší Kalvárie na podstavě

Sousoší Kalvárie stojí před areálem kostela sv. Máří Magdaleny, na jižní straně hlavní brány. Je umístěno na hraně vyvýšeného terénu, do něhož se z boku zařezává osm pískovcových stupňů schodiště umožňujícího přístup k podstavě se sousoším. Terén svahu pod sousoším je výškově zpevněn a zajištěn stěnou z pískovcových kvádrů a to jak podél podesty podstavy (výška stěny je 120 cm, šířka 260 cm, hloubka 45 cm), tak i podél schodišťového ramene (výška klesá ze 120 cm na 50 cm, šířka 180 cm, hloubka 45 cm). Sousoší stojí na podstavě tvořené jednostupňovou podestou, soklovou patkou, tělem s volutovými křídly a římsou hlavicí. Do římsy je včele upevněna litinová konzola nesoucí lampu. Samotnou skupinu Kalvárie tvoří kříž s ukřižovaným Kristem a po boku kříže stojící postavy Panny Marie vlevo a sv. Jana vpravo. Kříž stojí na samostatném kamenném bloku, který je upravený do podoby skály. Do ní jsou vytesány lebka a zkřížené hnáty jako symboly Golgoty a celá skála je ovinuta hadem. V hrudi Panny Marie, upírající svůj pohled vzhůru ke kříži, je vražen meč. Sv. Jan je nepřítomně zahleděn do strany. Svatozáře a meč jsou železné. Reliéfy na čelní straně těla, v orámovaném obrazci kasulového tvaru: Ježíš rozmlouvá u Jakubovy studny se Samaritánkou (Jan 4, 7 - 26) na obou bocích volutových křídel těla: vždy dva květy růže v zrcadle Nápisy: na zadní straně římsy, vtesaný v kartuši: BARBARA VIDVA / POST DEF. ANT. KRAVSE / AEDIFICATORI / FECIT / 1793 / * na zadní straně těla, psáno černou barvou: 3 nečitelné řádky (v r. 2016 nenalezeno) * na zadní straně těla, vtesaný: Renovirt / 1862 / Franz Salinger / 1891 / * na zadní straně těla, vtesaný u horního okraje soklového kvádru: Ioh. Herman /