městský dům

Rozložitý přízemní dům se sedlovou střechou a čtyřosou atikou do Trčkova náměstí, k zámeckému parku s proskleným přístavkem sálku na sloupech. Vystavěn v koutě náměstí v sousedství budov pivovaru. Uliční průčelí v jižní části kyto zděným přízemním přístavkem. Nad hrubě omítaným soklem mělká fasáda s hrubým nástřikem cementové omítky v přírodní barvě. V 1. ose přízemí zleva okno dělené do "T", ve 2. ose v ústupku vchod s rámovými dveřmi s výplněmi a prosklením s mříží, ve 3. ose novodobé čtyřosé okno, v 5. ose vstup do přístavku kůlny. Patrová římsa s drobnou ústupkovou profilací. V patře okna s parapetními výplněmi a nadpražní římsou s drobnou profilací oblounem na liště, deskou s překapníkem a lysis. Levá část mírně předsazena. Hlavní římsa s obdobnou profilací oblounu na liště, kladím, simou, deskou s překapníkem a lysis. Všechna čtyři okna dělena do "T" (1. zleva slepé), s vnitřní žaluzií. Na okrajích atiky pilířky s koulemi, uprostřed s vázou kruhového průřezu. Zadní průčelí s výrazně vystupujícím tělesem sálku, přízemí na ocelových sloupcích. Spodní část stavby z lomového opukového zdiva bez otvorů. Stěny sálu dřevěné se čtyřmi velkými pásovými okny dělenými na 3x3 tabule. Stejné okno i v boční části fasády k čp. 21. Nad nízkou pultovou střechou svisle bedněný štít s vrcholovu valbou a s dvěma okny v líci, dělenými na křídla třech tabulkách. Střecha kryta asfaltovou lepenkou na šindeli, s vikýřem na severní straně (dvoukřídlé okno do kříže, klasicistní). Komín s ústupkovou hlavicí, omítaný.