hospodářské stavení

Drobné, patrně hospodářské křídlo usedlosti (eventuelně výměnek) na její přední straně, vměstnané mezi obytné stavení a cihelnou stodolu. Část této stavby sousedící s domem usedlosti je dosud roubená z dvoustranně hraněných trámů na rybinu, s obílenými vymazávkami. Do roubeného prostoru vede drobné větrací okénko. Větší část křídla je zděná, omítnutá a obílená, na styku obou částí je umístěný vstup v dřevěné zárubni s ležatým nadsvětlíkem a nad ním cihelný průlezný komín. Zcela vlevo je okno obytného charakteru (dvoukřídlé, špaletové, s ležatým ventilačním křídlem, vedoucí do ulice. Sedlová střecha s mírným přesahem je do dvora krytá břidlicí, na vstupní straně asfaltovou lepenkou (původně též břidlicí).