kamenný kříž

Nízká kvádrová základna, jejíž stěny jsou opatřeny plastickými obdélnými rámy, přechází přes zvonovnici ve čtyřboký ve spodní části konvexně vydutý sokl, zakončený vyloženou profilovanou římsou. Na římsu dosedá deska s pásem reliéfně provedeného geometrického ornamentu, podpírající patku kříže shodného tvarosloví jako sokl, opět ukončenou vyloženou římsou. Mohutný kamenný latinský kříž s trojlistým ukončením břeven nese litinový korpus Krista a pod ním v mělké nice na konzole litinový reliéf Bolestné Matky Boží. Pohledová strana kříže je dekorována rytými rámy. Čelní strana soklu i patky taktéž opatřena rytými rámy přibližně kasulového tvaru. V rámu na soklu německý donační frakturní nápis s datací 1895. Zur Ehre und Lobe / Gottes gewidmet von / Johann und Theresia / Stiepany aus Kurlupp. / 1895. //.