kaple Božího hrobu

Kaple Božího hrobu je vestavěna z větší části do vrcholového porfyrového skaliska kalvárského návrší, průčelí má orientované k jihu. Jde o jednoduchou nevelkou zděnou omítanou stavbu obdélného půdorysu. V ose jižního průčelí se nachází vstupní otvor s pískovcovým ostěním s uchy v horních rozích a se zvýrazněnými patkami. Dvoukřídlé dveře kaple, zavěšené ve vstupním otvoru na dvou pantech, jsou zhotoveny ze železného plechu a pásoviny, vytvářející rám, na který je nýtován plech síly 4 mm. V horní části každého křídla je obdélné okénko, vyplněné motivem soustředných kruhů. Povrchová úprava je novodobá, provedená matnou černou barvou. Charakter provedení dveří nasvědčuje období počátku 20. století. Nad vstupem je nevelké okno tvaru kvadrilobu se štukovým ostěním a jednoduchou kovovou mříží z horizontálních a vertikálních prutů. Po obou stranách vstupu je pilastr, stěnu ukončuje profilovaná hlavní římsa, zalamující se nad pilastry. Průčelí je završeno nízkým štítovým nástavcem s volutovými křídly. Uprostřed je kartuše, jejíž tvar je variací na tvar okna nad vstupem. V kartuši se nachází plasticky provedený monogram JHS, doplněný křížem, který vyrůstá z písmene H. Boční stěny jsou až na profilovanou hlavní římsu bez architektonického členění a bez otvorů. Střecha kaple je rovná.