kompresorovna

Kompresorovna se strojovnou byly postaveny ve stejném tvarosloví. Kompresorovna je halový objekt v režném červeném zdivu na obdélném půdorysu, krytý segmentovou střechou. Západní štítová stěna přiléhá ke správnímu objektu. Podélné fasády jsou prolomeny osmi vysokými průmyslovými okny s obloukovými záklenky, oddělenými lizénami, lizénové rámce uzavírají fasády na okrajích. Na severní fasádě je jedno z oken zazděno. Štítové fasády mají po okrajích po jednom vysokém průmyslovém okně, uprostřed pak trojice nižších oken ve dvou řadách nad sebou. Krajní pole jsou uzavřena korunními římsami a lizénami, protaženými pak těsně nad štíty. Na fasádách se dále uplatňují římsy se zubořezy, okenní záklenky s klenáky a drobnými omítanými ploškami ve štítech. Technické zařízení bylo odstraněno již v 70. letech 20. století po zasypání jámy, otvory pro prostupy strojů v podlaze byly zakryty a srovnány.