strojovna

Strojovna je halový objekt v režném červeném zdivu na obdélném půdorysu, krytý segmentovou střechou. Jihozápadní roh přiléhá k objektu koupelen a šaten. Má stejné architektonické tvarosloví jako kompresorovna. Východní podélná fasáda je prolomena čtyřmi vysokými průmyslovými okny s obloukovými záklenky, oddělenými lizénami, lizénové rámce uzavírají fasádu na okrajích. Západní fasáda má pouze tři okenní osy, v místě přístavby koupelen je jedna okenní osa nahrazena lizénovým rámcem, na okrajích se opět uplatňují lizénové rámce. Štítové fasády mají po okrajích po jednom vysokém průmyslovém okně, uprostřed pak trojice nižších oken ve dvou řadách nad sebou. Krajní pole jsou uzavřena korunními římsami a lizénami, protaženými těsně nad štíty. Na fasádách se dále uplatňují římsy se zubořezy, okenní záklenky s klenáky a drobnými omítanými ploškami ve štítech. Technické zařízení bylo odstraněno již v 70. letech 20. století po zasypání jámy, otvory pro prostupy strojů v podlaze byly zakryty a srovnány. Zůstala zachována jeřábová dráha z r. 1915.