kamenný kříž

Kubická základna přechází výrazně oblounově vydulou zvonovnicí v užší hranolový sokl nesoucí na čelní straně oválný medailon s nápisem odpovídajícím popisu, nad nápisem se v medailonu nachází trojice drobných řeckých křížků, pod nápisem iniciály RIP a křížek. Na sokl ukončený bohatě profilovanou římsou na čelní straně volutově vypjatou nad reliéfní mušlí ukončenou zvonovnicí dosedá pylon rámovaný lištou nesoucí na přední straně ve spodní části reliéf kalicha, v horní části reliéfem trojice penízků se střapcem. Pylon je ukončen kompozitní hlavicí, ze které vyrůstá masivní kříž s širší patkou s kamenným Korpusem s široce rozepjatými pažemi a s hlavou skloněnou k pravému rameni. Nad Ukřižovaným se nachází plasticky zvlněná nápisová blána.