zastavení křížové cesty VI.

Jednotlivá zastavení křížové cesty jsou rozestavěny v nepravidelných rozestupech a respektují tak zdejší terénní situaci. Bývalo obvyklé jednotlivá zastavení zdůraznit výsadbou dřevin, v případě této křížové cesty bylo za každý sloupek vysázeno po jedné lípě. Působivým prvkem jsou drnové stupně ve stráni poblíž kostela a křížové cesty, které sloužily poutníkům k odpočinku a také k poslechu kázání, která se vždy konala pod širým nebem, neboť věřící by se do malého kostelíku nevešli. Kaple zastavení křížové cesty se skládá z hranolového soklu, subtilnějšího hranolového korpusu s obdélnou, reliéfně vystupujícím rámem lemovanou nikou. Završeny jsou barokizujícím segmentovým frontonem lemovaným profilovanou římsou. Tento typ zastavení je v regionu nevšední, objevuje se pouze na Annabergu u Lobendavy. V tympanonu se nachází jemně vystouplý kruh, ve kterém jsou černým písmem vepsána čísla jednotlivých zastavení. Před každým zastavením je kamenné klekátko skládající se ze dvou kvádrů s překladem.