brána

Budova předzámčí se vstupní branou je obdélného půdorysu s nárožním rizalitem hranolové věže. Vstupní průčelí má symetricky na osu prolomenu bránu půlkruhového završení s kamenným renesančním ostěním s ornamentem růží. Kolem portálu kamenná bosáž a štukové pravoúhlé lemování v omítce. Fasáda zdobena romantizujícími prvky v podobě pásů s klíčovými střílnami. Nad hlavní římsou dvoupatrová attika s armováním a obrácenými konzolami. V severním nároží hranolová věž s bosáží v nároží a romantickými dekorativními prvky. Z plochy věže vystupuje hranolový arkýř na kamenných krakorcích, krytý sedlovou stříškou. V arkýři jedno pravoúhlé okno. Jeho romantický nefunkční pandán je vybudován na jižní straně. Věž prolomena ve 2. patře jednou asymetricky umístěnou pravoúhlou okenní osou. Podstřešní římsa nese stanovou střechu, krytou pálenou taškou. Průjezd brány je zaklenutý valenou klenbou se zbytky fresek s renesančními geometrickými obrazci. K předzámčí přistavěna na vnější straně budovy kamenná kašna čtvercového půdorysu s plastickým chrličem. Dvorní fasáda zdobena štukovým bosovaným lemováním kolem průjezdu, nad nímž jsou pásy kordónových říms s konzolami. První patro budovy je prolomeno pěti oblouky zazděných arkád s pravoúhlými tabulkovými okny. V nároží hranolová věž s nárožní bosáží a pravoúhlými okny. Předzámčí kryto sedlovou střechou s pálenou střešní krytinou.