mohylové pohřebiště Myť

Z od silnice Ostřetice - Předslav údajně cca 30 mohyl soustředěných při J okraji lesa podél cesty, další mohyly byly velmi pravděpodobně v prostoru dnešních polí, některé vyvýšeniny s větším množstvím kamenů na povrchu jsou zřejmě naorávané mohyly. Tato skupina mohyl sahá na Z hranu návrší, téměř až k cestě z Ostřetic do Makalov. Druhá skupina asi 5 mohyl je uváděna po obou stranách silnice, nalazeny byly při kontrole ale jen 2 - 3, z první větší skupiny kolem 20. Všechny mohyly se nachází ve vzrostlém smíšeném lese, zejména ale mohyly Z skupiny jsou místy v hustém mladém lese, ostružiní a vysoké trávě, což znemožňuje celkové zmapování lokality. V mohylách jsou patrné starší výkopy po výzkumu klatovského muzea z let 1889 a 1892. Náspy jsou vysoké někdy i přes 0,5 m, jindy jen několik málo desítek centimetrů.