socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je situována na travnaté ploše na východní straně návsi. Je osazena na čtyřbokém zděném omítaném soklu v horní části vydutém a ve spodní výrazně vypouklém, dnes z jedné třetiny zahrnutém zeminou. Figura je umístěna na nízkém plintu, zachycena v mírně podživotní velikosti, s tradiční ikonografií. Světec je oděn do kanovnického roucha - kleriky, rochety, mozetty, s biretem na hlavě, kolem hlavy je osazena obroučka s pěti hvězdami. Pravice světce přidržuje krucifix s reliéfní postavou Krista, který má opřený o pravé rameno, levá ruka spočívá na patě kříže, hlava se přiklání k břevnu kříže. K pravé světcově noze se diagonálně přimyká stojící postavička putta zahaleného pouze bederní rouškou. Ukazováček pravice si přidržuje u úst v gestu mlčení, levá paže vysoko pozvedá palmovou mučednickou ratolest. Socha je ze všech stran detailně plasticky propracovaná a díky užitým prostředkům jako je kontrapost, gesta, zvlněné linie draperie i ratolesti v sobě skrývá značnou dynamiku. Socha je vytesána z mušlového vápence, bez povrchové úpravy, dříve opatřována barevnými nátěry.