5. zastavení křížové cesty - Korunování Krista

Kaple s vnitřním prostorem tvořeným drobnou skalní jeskyní, je vytvořena mírným představením cihelné plochy průčelí. Vzhledem k možnostem přírodních podmínek byl vytvořen útvar se vstupním otvorem mírně mimo osu, skalní masiv kopírující průběh stěn a s nepravidelným trojúhelným štítem ve vrcholu. Orientace vstupu kaple je situována k severu. Vstup s půlkruhovým záklenkem akcentuje plastický pás s drobnými plastickými římsami obdélného tvaru v místech nasazení záklenku; na jeho vrcholu je naznačen plastický klenák. Úseky krytiny tvoří spárované cihly kladené do maltového lože. Prostorově je vnitřní část oddělena kovovou mříží s dvířky. Podlaha je vyskládána plochými cihlami. Sochařská výzdoba představuje postavu se sepjatýma rukama sedícího Ježíše Krista doprovázeného po obou stranách klečícími postavami se silně deformovanými výrazy tváří a s rukama spojenýma před tělem v náznaku adoračního gesta.