oplocení s vjezdem

Na přístupovou svažitou cestu ve spádu od vily k vjezdu z ulice Hlinky navazuje po bočních stranách této cesty jen mírně svažitý terén jižní části pozemku vily. Portál vjezdu se nachází v levé části při pohledu z ulice a kamenná podezdívka ze slepence „old red“, která je z portálu vjezdu protažena do celé délky uliční hranice pozemku (cca 50 m), plní zároveň funkci opěrné zídky, která vyrovnává terénní rozdíl mezi ulicí Hlinky a přilehlým výše nivelizovaným pozemkem vily v jeho jižní části (po stranách přístupové cesty). V kamenné podezdívce jsou pravidelně rozmístěny kovové trubky odvodnění přilehlého terénu. Na podezdívku z lomového kamene navazuje zděná podezdívka se sloupky. Zdivo je omítnuto hrubou omítkou v přírodní pískové barvě, tedy v barvě a textuře shodné s fasádou vily. Zděné sloupky oplocení jsou kryty v koruně kamennými deskami. Mezi sloupky je zídka v koruně vyzděna svisle loženými plnými pálenými cihlami „na kant“ a doplněna dřevěným mřížovím z masivních profilů, ukotvenými do sloupků. Vzhledem k masivnosti (zejména hloubce) profilů je při pohledu zboku uzavřen průhled na pozemek, ačkoliv při čelním pohledu tvoří toto dřevěné mřížoví čtvercový průhledný rastr, korespondující s celkovou koncepcí vily v duchu geometrické secese. Vysoký portál vjezdu je v části s bránou vnořený hlouběji do pozemku a doplněný předstupujícími částmi (obdoba rizalitů), které jsou v koruně s kryty kamennými deskami a půdorysně i výškově navazují na již zmíněné oplocení se sloupky. V obou rizalitech se nachází čtvercové otvory s rastrovou výplní shodnou v provedení s oplocením mezi sloupky, v pravé části (při pohledu z ulice Hlinky) pak otvor se vstupní dřevěnou brankou, přístupnou zboku z ustupující části před vjezdovou branou a provedenou opět z rastrových dřevěných profilů. Dva čtvercové otvory orientované do ulice Hlinky jsou doplněny do zdiva osazenými kruhovými kovovými prvky, opatřenými bílým nátěrem. Prvek dřevěného rastru se také opakuje u půdorysně ustupující vysoké vjezdové brány. Převýšený portál vjezdové brány je v horní části prolomen třemi volnými, symetricky na osu vjezdu rozmístěnými čtvercovými otvory, nad kterými je zdivo zakončeno opět kamennou deskou. Po stranách vjezdu je zdivo portálu se zakončením kamennými deskami protaženo výš a v intervalu mezi těmito převýšenými částmi, v šířce shodné s vjezdovou branou, je umístěna dřevěná pergola. Všechny dřevěné prvky jsou opatřeny bílým nátěrem.