náhrobek II

Klasicistní náhrobek Antona Reinische z roku 1795 se nachází vedle druhého náhrobku při vnější straně kostela, kam byly oba přesunuty ze zrušeného hřbitova. Náhrobek má tvar pilastru rozšiřujícím se směrem dolů. Uprostřed kanelovaného pilastru je kartuše s nápisovým polem. Vnitřní lišta kartuše je zdobena perlovcem, na vnější hraně v horní polovině je vegetativní ornament s drobnými lístky. Nad kartuší je feston. Patka je zdobena pletencem a je o ni opřen oválný medailon, položený na podstavci, na kterém dále spočívá kniha a kalich, na čelní straně je pak pole s nápisem „Dein Lohn ift. Ruhe.“. Pilastr stojí na kulovitých nožkách na nástavci, zdobeným perlovcem a vlysem s motivem listů. Náhrobek stojí na hranolovitém podstavci s vykrojenými rohy na čelní straně. Hlavice i patka jsou profilované. Podstavec je opatřen nápisovým polem, které je dekorováno vegetativním festonem.