socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti je podána v konvenční ikonografii. Obrysově uzavřená statická figura stojí v mírném kontrapostu s pokrčenou levou nohou. Světec je oděn v kanovnickém rouchu (tj. v klerice, rochetě a mozettě) s biretem na hlavě. Oběma rukama přidržuje před svým tělem velký diagonálně položený krucifix. Podlouhlou typizovanou tvář lemují delší zvlněné vlasy a vousy. Hlava je mírně skloněna a světcův pohled tak směřuje na kříž v jeho náručí. Oděv je proveden s řadou drobnopisných detailů, v traktování drapérií převažují vertikálně vedené lineárními záhyby. Figura je osazena na nízkém plintu a kvádrovém soklu. Na stupňovité kamenné podestě leží kvádrová základna, která přes stupňovitou profilaci přechází v užší střední hranol nesoucí vyloženou profilovanou římsu. Minuskulní nápis na přední straně soklu ve vpadlém poli redukovaného kasulového tvaru: † / Na památku / Jána Fialy / 1870 //.