výklenková kaple sv. Jana Nepomuckého

Do východního ramena zdi více k jihu u staré tzv. Svatojanské cesty je zasazena výklenková kaple tradiční formy, původně s dřevěnou polychromovanou sochou sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti. Stavba vyzděná ze smíšeného materiálu a omítnutá omšelými vápennými lomeně bílými a cihlově červenými omítkami spočívá na členitém odsazeném kamenném soklu s dvěma představenými schodovými stupni. Čelní východní strana kaple je rámována postranními pilastry s římsovými hlavicemi, které nesou nízký poněkud připosražený trojúhelný štít, při základně segmentově vykrojený. Dříky pilastrů jsou v celé výšce probrány obdélnými vpadlinami. Mezi pilastry je v plné šíři stěny zahloubena nika půloválného průřezu, završená neodsazenou čtvrtkulovou konchou. Nika je uzavřena novými jednokřídlými železnými mřížovými dvířky s diagonálně se křížícími hranolovými pruty. Uvnitř je dnes umístěn litinový zkorodovaný krucifix, socha je uložena v rezidenci.