stodola II.

Stodoly jsou tvořeny dvěma přízemními zděnými budovami se sedlovými střechami. Jižnější má půdorys „L“, mezi jejich štítovými průčelími je proluka uzavřená zděnou pilířovou bránou se zbytkem točnicových vrat. Obvodové zdivo je smíšené, se svislými, půdorysně zalomenými větracími štěrbinami, na omítkách pod opadávající svrchní monochromní vrstvou jsou patrné zbytky barevného členění, červené šambrány na bílém podkladu. Fasády jsou hladké, členěné jen podbrádkovou římsou, ve štítech jsou cihelné větrací mříže uspořádané do motivu dvou volských ok a vodorovné řady nad nimi. Střešní krytina nepůvodní - z vlnitého plechu. Jižnější stodola je novodobě rozdělena na menší prostory a opatřena nepůvodními nevzhlednými vraty, vnější úprava včetně střešní krytiny je obdobná.