socha sv. Vavřince na podstavě

Socha sv. Vavřince stojící volně v krajině při silnici. Materiálem světlý pískovec. Půdorys soklu obdélníkový s konvexní přední a zadní stranou, dva schody. Na mohutném podstavci s erbovní výzdobou v přední části a ukončeném profilovanou římsou je zobrazena stojící postava světce v životní velikosti. Podstavec je tvořen ze soklu uvedeného půdorysu s horní ustupující profilovanou hranou, nad níž je posazen hranolovitý mohutný dřík s konvexní přední stranou, jež vychází ve spodní části z dvou volut protažených až pod římsu a zde volutami také končí. V přední části dříku je pod římsou umístěn erb v boltcové kartuši, nad níž je umístěna koruna. Erb v podobě dvou oválů, vlevo v ovále je zobrazena půlka vlka, v pravém ovále kohout. Dřík je ukončen bohatě profilovanou, v přední části zaoblenou římsou, nad níž na stylizované slepici stojí postava sv. Vavřince- ten je zobrazen stojící na levé noze, pravá noha je pokrčena, pravá ruka drží velký rošt a levá ruka je položena na prsou, pohled upřen vzhůru k nebesům. Oděn v dlouhý splývavý šat, přes nějž je přehozena rocheta s řaseným lemem.