sousoší sv. Anny

Mohutný hranolový podstavec čtverového půdorysu stojí na kamenné podnoži. Základnu tvoří bohatě profilovaná patka a na ni dosedá stejně bohatě profilovaná patka dříku. Čelní strana dříku je členěna zrcadlem, v jehož ploše je plasticky vystupující text: Z nákladu//Jana a Rosalie//Polach//syna Josefa//a Marie manželky jeho//1869 Nároží podstavce jsou zkosená, v úrovni dříku zvýrazněná olištovaným zrcadlem. Podstavec je završen římsovou hlavicí, která má rovněž zkosená nároží. Na zkoseném nároží podstavce ve spodní části je informace o původu: A. Wasserburger in Wien. Mohutný hranolový plintus nese sedící světici v mírně podživotní velikosti, která se mírně natáčí vpravo a pravou rukou objímá kolem ramen po jejím pravém boku stojící prostovlasou Pannu Marii s rukama sepjatýma na rozevřené knize, která leží na klíně sv. Anny. Ta má levou ruku rovněž položenu na knize. Obvyklý ikonograficky zpodobňovaný oděv vytváří miskovitou draperii. Materiál: podstavec -kámen, omítka, socha – betonový výdusek