poklona s nástavcem pilířových božích muk

Drobná architektura kapličky přibližně čtvercového půdorysu prolomená hlubší segmentově zaklenutou nikou vyrůstá z předstupujícího soklu ukončeného masivním oblounem. Stěny kapličky jsou ukončeny profilovanou korunní římsou, která na čelní straně nese trojúhelníkový štít rámovaný ústupkovými římsami. Do zadní části sedlové střechy kapličky kryté taškou bobrovkou je integrováno profilované završení trnože pilířových božích muk. Hranolový dřík je členěn dvěma výrazně profilovanými kordonovými římsami do tří etáží: spodní části členěné mělkými nikami zaklenutými stlačenými oblouky (původně – před nedávnou obnovou – konchami), střední prolomené čtvercový vpadlinami a horní kaplice bez členění (před obnovou ovšem prolomené nikami zaklenutými stlačenými oblouky). Kaplice je završena vyloženou profilovanou římsou nesoucí nízkou stanovou stříšku opět s bobrovkovou krytinou, z níž se tyčí kovaný dvouramenný kříž s tlapatým ukončením břeven. Oproti jiným stavbám tohoto typu (velmi nečetného), u nichž byla ke zpravidla staršímu objektu božích muk přistavěna mladší kaplička, se zde patrně vzhledem k výšce pilíře božích muk vypínajícího se nad hřeben střechy kapličky v téměř celé standardní výši obdobně řešených pilířových božích jedná o originální záměr řešení (je možné, že starší pilíř božích muk byl zvednut a osazen na kapličku, vzhledem ke zřejmým technickým problémům je to ale velmi nepravděpodobné).