kostel sv. Václava

Areál kostela sv. Václava se nachází na jižním okraji obce. Jednolodní orientovaný kostel gotického původu s dochovanými románskými prvky má obdélnou loď, užší a nižší presbytář s trojbokým závěrem a na západě hranolovou věž. Výrazná je vysoká sedlová střecha lodi. Zděná omítnutá ohradní zeď s korunou zdiva krytou cihlami vymezuje celý pozemek bývalého hřbitova kolem kostela. Na severu je přerušená zděnou a omítnutou pilířovou bránou s kamennou vázou kulovitého tvaru na vrcholu hranolových pilířů. Do nich jsou zavěšena dvoukřídlá mřížová vrata – dole se stáčenými motivy a nahoře se svislými pruty, ukončenými do hrotu. Dřívější existenci hřbitova na pozemku kolem kostela dokládá jednoduchá obdélná márnice, vysunutá na jihozápadě z pozemku kolem kostela. Zděná omítnutá stavba je postavená z hrubě opracovaných kamenů. Štíty jsou zhotoveny z cihel, sedlovou střechu kryjí bobrovky.