židovský dům

Velký jednopatrový volně stojící dům má po pravé straně stlačeným obloukem zaklenutou bránu, vedoucí do poměrně rozlehlého dvora se zahradou (v rámci zástavby bývalé židovské čtvrti). Do ulice Bílkovy se dům obrací tříosovou fasádou – vpravo je v polozapuštěném suterénu pravoúhlý vstup do sklepa, vlevo slepé okno (oba otvory mají mělké polokruhové záklenky se šambránami). Levou osu přízemí překrývá předstoupený sousední dům. Okna zvýšeného přízemí a patra jsou zapuštěna do mělkých vertikálních nik probíhajících přes obě podlaží. Rovněž levé okno zvýšeného přízemí zčásti překrývá štít sousedního domu. Hlavní římsa je bohatě profilovaná, nesena konzolkami. Průčelí vrcholí štítem s půlkruhovým zakončením odděleným římsou, s esovitě prohnutými křídly a pravoúhlým oknem v ose. Boční fasáda, situovaná do dvora, má jedenáct os se stejným členěním jako fasáda do ulice. V páté a desáté ose jsou vstupy do objektu, levý s předloženými schodovými stupni. Sklepy pod zadním traktem jsou přístupné ze dvora, klenuté cihelnou valenou klenbou. Polosuterén a zvýšené přízemí mají pruské klenby, patro je plochostropé.