sousoší sv. Marka

Na dvakrát odstupňovaném hranolovém podstavci s rytým nápisem: Sv. Marek osazena stojící postava světce v mírném kontrapostu. Světec stojí na pravé noze s odlehčenou levou nohou s pohledem směřujícím na pravou stranu. Je oděn do splývavého šatu s přes ramena přehozeným pláštěm. V pravé ruce drží brk a v levé zavřenou knihu. Jeho hlava s delšími vlnitými vlasy a vousem. U jeho pravé nohy leží okřídlený lev s hlavou natočenou čelně s oči směřujícími vzhůru. Zadní strana sochy s propracovanými detaily zvlnění světcova šatu. Ve spodní části sochy s detailně provedeným křídlem na zádech ležícího lva. Na předsní straně podstavce vytesán nápis: SV. MAREK. Na zadní straně podstavce nápis: OBNOVENO L.P. 1939.