měšťanský dům

Řadový dům orientovaný východní štítovou stranou do ulice. V přízemí tři valené arkády podloubí vyrůstající ze čtyř pilířů s profilovanými hlavicemi i patkami, stěnami zdobenými plochými obdélnými zrcadly s vybranými rohy, trojice severních pilířů opatřena na východních stranách drobnými pilastry. Podloubí klenuto třemi plackami na pasech, za ním dvojice novodobých výkladů se vstupy do objektů flankuje obdélný novodobý vstup do objektu. Patro nad jednoduchou římsou, pětiosé, střední osa v mělkém rizalitu, vymezeném dvojicí pilastrů. Okna s výraznými podokenními římsami, v profilovaných šambránách. Zdvojená, dovnitř otvíraná, dělená písmenem T. Pod podokenními římsami vystouplá obdélná zrcadla s vybranými spodními okraji. Nad okny vystouplá zrcadla, svým tvarem sledující tvar výrazně profilovaných frontonů - nad krajními dvojicemi oken hvězdicového oblouku, nad střední segmentové. Bohatě profilovaná hlavní římsa kryta pálenými taškami, z nízké atiky vprostřed prohnutě vyrůstá profilovaná římsa obíhající trojúhelný štít. V jeho ose slepé obdélné okno v jedoduché štukové šambráně završené segmentem. Po stranách atiky vedle sebe nakoso postavená obdélná okénka, dále vystouplá štuková zrcadla s vybranými rohy a zcela na stranách průčelí z patra pokračující prosté lizény. Zadní fasáda v přízemí nejseverněji s vstupem do objektu v obdélném ostění se segmentovým světlíkem (dveře z konce 19. století), jižněji druhotně zasazená dvojice rozměrných oken; Dík opadané omítce patrné smíšené zdivo s převažujícím kamenem. Patro čtyřosé, okna stejného typu jako na východě. Nejseverněji vstup do patrového hospodářského přístavku po pavláčce. Přístavek (z cihlového zdiva) má jistou kontextuální hodnotu. Střecha valbová, krytinou plech.