konírny

Na severozápadní straně hospodářský dvůr uzavírá budova koníren obdélného půdorysu, rozděleného na tři části, přičemž střední část je patrová a mírně rizalitově předstupuje před přízemní boční části. Fasáda střední části hladká, členěna soklem a prolomena třemi vysokými pravoúhlými dvoukřídlými dveřmi s nadsvětlíkem a sedmi úzkými okenními osami, okna pravoúhlá. V prvním patře prolomeny dva vstupní otvory na předsazené plošiny nesené želenými konzolami zdobnými kruhovými ornamenty. Patro prolomeno čtyřmi malými úzkými pravoúhlými okny a sedmi štěrbinovými větracími okny pravoúhlého tvaru. Boční části budovy s hladkou fasádou, prolomeny třemi pravoúhlými vjezdy s dvoukřídlými dřevěnými vraty s nadsvětlíky a jedním vstupem s jednokřídlými dveřmi s nadsvětlíkem. Okna malá pravoúhlá v mělké šambráně. Vnější fasáda koníren s hladkou fasádou, prolomena pravoúhlými okny různých rozměrů a pravoúhlými vstupy. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, krytou pálenou střešní krytinou. Nároží ukončena zdobnými klasicistními průčelími s centrálně umístěnými dvoukřídlými dřevěnými dveřmi s půlkruhovým zaklenutím. Dvoukřídlé dveře lemovány profilovanou archivoltou a flankovány dvojicí sdružených pilastrů s dórskou hlavicí. Profilovaná římsa odděluje hladké kladí, nad nímž se vypíná dvakrát odstupňovaná atika zdobená římsami, vpadlými výplněmi a nade dveřmi plasticky vystupujícím trojúhelníkovým ořímsovaným frontonem. Nárožní průčelí profilovanou římsou napojena na arkádové ohradní zdi.