socha sv. Antonína Paduánského na podstavě

Sousoší v parčíku před vstupem na hřbitov. Statue obklopena balustrádou, vše na dvou stupních. Balustráda na půdoryse D se zkosenými rohy a rovnou čelní stranou. Soklová římsa profilovaná čtvrtoblounem mezi dvěma ústupky. V nárožích pilířky se stěnami s tesanými obdélnými rámečky s čtvrtkruhovitě vybranými rohy. Hranolové kuželky na koso se složitou profilací. Krycí deska balustrády s typickou profilací lysis a čtvrtoblounovým madlem. V půdoryse konvexně prohnutý sokl má po stranách připojena volutová křídla. Spodní profilace soklu: ústupek, čtvrtkruhový výžlabek, ústupek, stojaté lesbické kyma, ústupek. Na čelní stěně soklu dvě kartuše- v horní reliéf se sv. Antonínem, kázajícím z oblaku rybám, v dolním nápis.