socha sv. Jana Nepomuckého

V parku u přístupové cesty ke kostelu stojí socha sv. Jana Nepomuckého. Na obdélné podnoži je hranolový sokl tvořený dvakrát odstupňovanou hranolovou patkou se splávelem, dříkem na nárožích ujmutým a završený bohatě profilovanou římsovou deskou, na níž stojí socha na nízkém obdélném plintu, na jehož čelní straně je vyryto: S. IOANNESN ORAP.Na zadní straně plintu je vyryt letopočet: 1775 Světec je zobrazen v životní velikosti s nakročenou levou nohou. Oděn je v kanovnické roucou s rozevlátou draperií kopírující pohyb těla. Prostovlasou hlavu lemovanou obroučkou s pěti hvězdami naklání k levému rameni. Pravou rukou, mírně pokrčenou v lokti, drží biret, levou rukou k sobě vine okřídleného stojícího putta s bederní rouškou. Putto má nakročenou pravou nohu, hlavu má mírně zakloněnu vzhůru ke světci a oběma rukama k němu pozvedá kříž s korpusem a mučednickou ratolestí.