ohradní zeď

Do současnosti se z původní ohradní zdi bývalého hřbitova dochovala severní a východní zeď, zachované v podobě zdi tarasní. Severní úsek ohradní zdi je na západě připojený k severozápadnímu nároží lodi kostela, na severovýchodě se pak zeď obloukovitě stáčí k jihu a východní zeď na jihu plynule končí v úrovni výškového vyrovnání terénu. Po celém obvodě zeď plní opěrnou funkci. Největší výšky kolem 2 metrů dosahuje zeď na severovýchodní straně. Vnitřní líc vyčnívá nad úroveň upraveného terénu max. 0,5 metru. Úprava koruny se nedochovala. Zdivo z lomového kamene, ojediněle úlomky cihel nebo opracované pískovcové kvádry či druhotně užité náhrobní desky (s profilací). Zeď je na severní straně v místě bývalého vstupu ke kostelu přerušena; v těchto místech je na pozemku ppč. 1528/4 vloženo mladší kamenné schodiště, ohraničené omítnutými zídkami se železným zábradlím.