horní zámek

Zámek měl původně 3 křídla, svírající mírně lichoběžné vnitřní nádvoří. Hlavní zámecká budova umístěná na severovýchodní straně byla obdélná a vznikla raně barokním rozšířením renesančního jádra, které je zachováno v SZ polovině. Budova je zříceninou, ze které jsou nejlépe dochovány obvodové zdi na JZ a JV straně do výše 3 nadzemních podlaží. Stěny jsou v pravidelných rozestupech členěny obdélnými okny, která mají z velké části dosud dochována barokní kamenná ostění s lištou a podokenními římsami. Dochovány jsou i zbytky omítek fasády, členěné v meziokenních polích obdélnými štukovými rámy. Vnitřní dispozice objektu byla dvoutraktová, z větší části je zahrnuta sutinami, v severním nároží je dochována místnost klenutá klenbami na 2 středové pilíře. Vstupy do objektu byly vedeny z nádvoří, zachovány jsou rovněž včetně kamenných portálů. Ze severního křídla je dochována pouze nevýrazná destrukce. Z jižního křídla je zachována do výše 2. podlaží JZ a JV obvodová stěna a do výše základů 1. podlaží nádvorní SV stěna. Západní zahrada - Lemuje po obou stranách hlavní přístupovou cestu směrem od kostela. Z této strany byla zahrada uzavřena kamennou zdí a velkou branou, ze které jsou dochovány kamenné pilíře s bosáží, ukončené kamennými římsovými deskami. Cestu lemuje alej. Součást bývalého barokního zámku, v zahradě stávala letohrádek a další objekty.