hradební ochoz

Rozlehlé předhradí zaujímá plochu před šíjovým příkopem na západ od hradu a propojuje hrad s předsunutým bollwerkem, jenž tvoří v podstatě samostatný předsunutý hrad. Má zhruba trojúhelníkový tvar a zalomená čelní strana bollwerku je v předpolí zesílena dvěma oblými a dvěma hranolovými věžemi a příkopem o šířce 20 metrů. Vstup vede přes dnes zasypaný příkop, dále bránou v severní věži do příhrádku a z příhrádku pak věžovitou bránou s lomeným portálem na předhradí. Hradební zeď s ochozem a cimbuřím spojující čtyři věže a věžice, je vystavěna z lomového kamene s velkými cihelnými vyzdívkami. Na horní, ustupující plošině byl zřízen ochoz s dřevěným zábradlím. Vnější, užší nadezdívka hradby je opatřena cimbuřím s širokými zuby. Stínky a proluky cimbuří jsou pultově ukončeny a kryty stříškou z naplocho kladených cihel. V severozápadní části hradební zdi jsou vylámány dvě řady trámových kapes, z nichž horní řada patrně souvisí s ochozem spojujícím portálky věží.