západní hranolová věž příhrádku

Vysoká hranolová stavba věže na čtvercovém půdorysu, krytá stanovou střechou, je vložena do mírného zlomu vnější západní obvodové hradby příhrádku. Vystavěna je z lomového kamene zpevněného na nárožích armováním opracovanými kamennými kvádry se zvýrazněnými výběhy. Východní průčelí je v úrovni dřívějšího spodního ochozu osazeno vstupním portálem završeným lomeným obloukem. Portál je vystavěn z opracovaných kamenných kvádrů se zkosenými hranami. Západní průčelí je prolomeno dvěma vysokými úzkými střílnami nad sebou. Po stranách střílen jsou konce táhel ztužení. Nejvyšší patro věže je ze tří stran prolomeno téměř čtvercovými okenními otvory. Přístup do spodních pater věže je možný portálem s lomeným záklenkem po žebříku. Přístup do horního podlaží věže je v úrovni horního ochozu na koruně hradby druhotně upravenými vstupy. Stanová střecha je kryta keramickou pálenou taškou – bobrovkou.