severní válcová věž příhrádku

Vysoká válcová stavba věže na nepravidelném půdorysu, krytá jehlancovou střechou, je vložena do pravoúhlého zlomu na severozápadním nároží obvodové hradby příhrádku. Vystavěna je z lomového kamene, po vnějším obvodu věže je mohutný kamenný sokl. Vnější fasáda je členěna ve dvou podlažích nad sebou úzkými obdélnými střílnami, výše pak širšími okenními otvory. K věži přiléhá hradba s ochozem, na nějž ústí segmentově zaklenuté vstupy. Nádvorní strana věže je v úrovní dřívějšího spodního ochozu prolomena portálem završeným lomeným obloukem s ostěním z opracovaných kamenných bloků se zkosenými hranami. Přístup do horního podlaží věže je v úrovni horního ochozu na koruně hradby druhotně upravenými vstupy. Vnitřní prostor věže je otevřený do krovu. Nižší patra věže nejsou přístupná. Jehlancová střecha je kryta keramickou pálenou taškou – bobrovkou.