Kanovnický dům

Volně stojící patrový dvojdům se zahradou obehnanou zdí, který tvoří protějšek ke starší residenci čp. 81-82 z r. 1846. Ze symetricky řešeného průčelí o šesti osách mírně vystupují postranní risality, rámované lisenami s masivním obloučkovým vlysem a vloženými polygonálními věžičkami ve štítě. Vysoká obdélná okna, v risalitech a v přízemí sdružená, rámuje zalamovaná šambrána. Dvě střední osy přízemí zabírají vstupy s profilací blízkou štukovým šambránám oken. Nad nimi je v patře vložena jedna slepá osa vyplněná nikou, pod níž je kamenný reliéf znaku kapituly. Ve výklenku stojí soška P. Marie s Ježíškem. Po stranách znaku i archivolty niky je umístěn drobný neogotický detail. Boční fasády jsou tříosé se sdruženým oknem ve střední ose. Objekt je zastřešen způsobem charakteristickým pro neogotické řešení: boční sedlové střechy nasedají kolmo na střední sedlovou část.