Josefka

Ve východní části zahrady, severovýchodně od hlavního objektu kláštera, se nachází drobná zděná barokní kaple sv. Josefa. Malá centrální stavbička, snad původně gloriet, jak ukazuje otevřený vstup na severní stranu (dnes ovšem zazděný a nahrazený oválným oknem). Vnější členění je velice prosté, architektonické článkoví v podstatě nahrazují risalitově vystupující střední části na každé straně oválné kapličky. Po celém obvodu stavby probíhá korunní římsa v jednoduché profilaci, kde základním prvkem je dosti vysoký a vyložený fabion. Dekorativní prvky se objevují jen u vstupu v západním průčelí. Římsová hlavice byla dodatečně osekána, v původní podobě se zachovala jen čabraka pod hlavicí. Vnitřní prostor kaple tvoří ovál zaklenutý kopulí, vstupní otvor byl novodobě upraven. Ovál kaple je situován kolmo k hl. pohledové ose zahrady. Risalitům na vnějších fasádách odpovídají ve vnitřní dispozici výklenky s polokruhovými záklenky, prostor mezi nimi prolamují niky s konchami, jejichž hrany zdůrazňují pásy, patrně však mladší.