socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Na zapuštěném kamenném stupni sokl obdélníkového půdorysu s vykousnutými rohy ukončený jemnou ustupující profilovanou římsou. Čelní strana soklu nese vročení “1728”. Na sokl dosedá kvádrový podstavec s mírně předsazenou čelní stranou, na níž je v zrcadle s vykrojenými horními rohy a vypuklými vodorovnými stranami vtesaný latinský nápis provedený v kapitále. Text nápisu: “SANCTE / JOANNES NE / POMUCENE / GLORIOSECHISTI / MART IR / PERICLITANT / UMFANA / PA / TRONE / DEUMPRONO / BIS / ORA”. Pod zrcadlem ve spodní části podstavce reliéfní rostlinný motiv - list vycházející ze dvou malinkých volutek. Po stranách podstavce zrcadla stejného tvaru jako na jeho čelní straně, ale již bez nápisů. Na zadní straně podstavce další nápisy. “Přeloženo a obnoveno / L(éta P(áně) 1895 / obnova 1962 / K. J. H. M. / Obnoveno r(oku) 1878”. Podstavec ukončuje rovná profilovaná římsa přecházející v obdélný plintus pod sochou. Na římse v přední části kartuš s pěti hvězdičkami. Světec znázorněn v pravém kontrapostu, odděn v dlouhý kněžský šat s bohotě řasenou pláštěnkou s naznačenou krajkou a s biretem na hlavě. Celé tělo se uklání na pravou stranu, pokrčené ruce nesou kříž s korpusem Krista. Nad hlavou svatozář.