purkrabství

Jednopatrová budova na obdélném půdorysu na západní straně zámku, s nímž je spojena propojovací budovou. Jižní fasáda purkrabství členěna soklem s pásovou bosáží se třemi hladkými pravoúhlými okenními osami. První patro akcentováno lezénovým rámem, na němž je položeno pět edikul se segmentovými oblouky kolem pravoúhlých okenních otvorů. V polích mezi edikulami jsou plasticky vystupující pravoúhlé plochy vymezující půlkruhové pole ve středu, v němž je vložena rozeta. Nad edikulami zubořezový ornament. Podstřešní římsa nese sedlovou střechu nad nárožími zvalbenou, krytou pálenou taškou. Západní strana, na vysoké podnoži, prolomena dvěma okenními osami, z nichž první je lemována edikulou. Nároží akcentováno lezénou. Profilovaná podstřešní římsa, krytá pálenou taškou nese rovnostranný lichoběžníkový štít se dvěma drobnými pravoúhlými okenními osami. Na budovu je napojena ohradní zeď z cihel, součást původní fortifikace. Východní strana purkrabství shodného architektonického členění. Purkrabství propojuje se zámkem jednopatrová budova obdélného půdorysu. V přízemí pásová bosáž prolomená osmi pravoúhlými okenními otvory s půlkruhovým záklenkem. Dřevěná okna akcentovaná palmetou v horní části pod půlkruhovým završením. Třetí osa z levé strany je vstupní. Kolem okenních otvorů hladké šambrány. Profilovaná kordónová římsa ve vodorovné linii odděluje přízemí a 1. patro, které je členěno lezénovým rámem akcentujícím pravoúhlé okenní otvory. Pod okny hladká pole s plasticky vystupujícími obdélnými výplněmi. Plochy mezi okny hladké. Z plochy fasády výrazně vystupují úseky parapetních a nadokenních říms. Podstřešní římsa nese sedlovou střechu, krytou pálenou taškou.