kostel Zvěstování Páně s ohrazením hřbitova

Areál kostela Zvěstování Panny Marie se nachází v západní části obce, v jejím centru. Stojí při silnici ve směru na Hoděčín a Ostašovice, je obklopen zástavbou. Hranice areálu jsou dány průběhem ohradní zdi vymezující plochu hřbitova, který se rozkládá kolem kostela. Areál tvoří kostel a ohradní zeď s jednou hlavní a jednou boční vstupní branou. Zhruba orientovaná stavba kostela stojí volně, v severní části areálu. Hlavní brána, s předsazeným kratším schodištěm, je vedena z východní strany, z prostoru návsi. Boční branka je vložena do západního úseku ohradní zdi, je situována na hlavní vstup do kostela v jeho západním průčelí. V jihovýchodním směru, přes silnici ve směru na Hoděčín a Ostašovice, se nachází památkově nechráněná dvoupodlažní budova někdejší fary. Na návsi, poblíž areálu kostela se nachází památkově nechráněné sousoší Krucifixu s Pannou Marií Bolestnou.