hospodářský objekt

Hospodářský objekt se nachází v jihovýchodní části zemědělské usedlosti čp. 1. Jde o patrovou zděnou a omítnutou budovu obdélného půdorysu, zasazenou do terénu. Severozápadní průčelí je v přízemí pětiosé, v patře šestiosé (nad pravou osou přízemí jsou dva otvory). V přízemí je v ose první zleva obdélný, na šířku orientovaný okenní otvor, dnes uzavřený dřevěnými dvířky. Stejně je tomu i v ose třetí zleva, zatímco mezi okenními otvory je situován vstup. Jednoduché obdélné dvoukřídlé dřevěné dveře tvoří svisle kladená prkna, nad profilovaným poutcem je zasklený obdélný nadsvětlík, rozdělený třemi svislými příčlemi. V ose čtvrté zleva jsou rovněž prkenné dveře, avšak jednokřídlé a bez nadsvětlíku. V krajní pravé ose je široký obdélný otvor s dvoukřídlými prkennými vraty. V prvním patře jsou v osách první a druhé zleva vždy dvě úzká obdélná dřevěná okna ve špaletě, umístěná blízko sebe. Rozdělují je tři vodorovné příčle. V ose třetí a páté zleva jsou obdélné podávací otvory mírně odlišné velikosti, vyplněné prkennými dvířky. V osách čtvrté a šesté zleva jsou obdélná, na šířku orientovaná dřevěná okénka, umístěná ve špaletě. Rozdělená jsou dvěma příčlemi do kříže. Stěnu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Jihozápadní fasáda je v přízemí bez otvorů, v patře je uprostřed stejné okénko jako v pravé ose patra severozápadní strany. Nahoře se zvedá trojúhelný štít s dvěma obdélnými štěrbinovými větracími otvory. Budova má sedlovou střechu, na severozápadě s pravidelně rozmístěnými třemi volskými oky.