kaplička

Kaple je volně stojící drobná sakrální stavba obdélného půdorysu. V čelní stěně je prolomen segmentově zaklenutým vstup, vstupní partii zdůrazňuje dvojice kanelovaných polosloupů nesoucích kládí a vyloženou korunní římsu se zubořezem. Nad římsou stavbu završuje vysoký hrotitě ukončený štít s konkávně projmutými bočními stěnami, lemovaný profilovaným rámem. Po stranách štítu dvojice hranolových pilířů, završených dekorativními vázami. Sokl stavby tvoří barevně i hmotově odlišená podezdívka, boční stěny kaple jsou členěny lizénovými rámy a vpadlými obdélnými poli, v nichž jsou ještě vloženy vpadlé obdélné výplně s ujmutími rohy, dekorované hrubě strukturovanou omítkou a geometrickým dekorem v podobně drobných čtverečků. Stavba je krytá masivní mansardovou střechou s pálenou střešní krytinou. Interiér kaple plochostropý.